logo

Akrylmaling

Skal tøjet kogevaskes duppes med en blanding af sprit og lidt 8% ufortyndet salmiakspiritus. Der suges efter med trækpapir. Behandlingen gentages flere gange. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.

Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.


Skal tøjet kulørtvaskes gnides pletten med en blanding af 4 dele sprit, 3 dele brun sæbe og 1 del 8% ufortyndet salmiakspiritus. Der suges efter med trækpapir, og tøjet vaskes med et enzymholdigt vaskemiddel.

Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.


Skal tøjet vaskes på uldprogram duppes pletten med terpentinolie, og der suges efter med trækpapir. Gamle pletter gnides med en blanding af lige dele terpentinolie, brun sæbe og 8% ufortyndet salmiakspiritus. Eventuelle rester suges op med trækpapir. Der skylles straks efter med vand, hvorefter tøjet vaskes.


Skal tøjet vaskes på silkeprogram gennemføres først en test, der skal vise, om tøjet kan tåle behandlingen. Dette gøres på et sted, hvor en eventuel skade er mindst mulig. Pletter gnides med en blanding af terpentinolie, 8% ufortyndet salmiakspiritus og brun sæbe. Eventuelle rester suges op med trækpapir, hvorefter tøjet vaskes.


Tilbage til forsiden