logo

Harpiks på tøj

Kan tøjet kogevaskes kradses harpiksen af straks. Derefter skal pletten gnides med sprit eller terpentinolie. Der anvendes trækpapir flere gange til at suge væsken op med. Endelig duppes pletten med terpentinolie. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.

Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.


Skal tøjet kulørtvaskes, duppes pletten med sprit, hvorefter tøjet vaskes. Eventuelle tilbageblevne pletter glattes ud på et trækpapir med et strygejern. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.

Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.


Skal tøjet vaskes på uldprogram, kradses harpiksen først af. Derefter gnides pletten med fedt og sæbe. Lad dette sidde og virke. Tøjet vaskes med varmt vand, der er blandet med nogle dråber terpentinolie.


Skal tøjet vaskes på silkeprogram påføres pletten smør (!). Det skal have lov til at sidde og virke, hvorefter det fjernes.

Smørpletten påføres en blanding af kartoffelmel og sprit. Lad det tørre ind. Der glattes ud på trækpapir med et strygejern.

Behandlingen gentages flere gange.


Du kan generelt også gnide forsigtigt med isopropylalkohol (isopropanol) eller en blanding af lige dele mineralsk terpentin og husholdningssprit


Tilbage til forsiden